Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist. 
Fin Est Swe Eng
    m.viinarannasta.ee
Avaleht Info Uudised Galerii Sommeljee
Ostukorv
Viinarannasta
Otsi toodet
Tootekataloog
Enimmüüdud tooted
A.Le Coq Premium 5,2% 24x33cl
Karhu 5,4% 24x33cl
Karjala 5,2% 24x33cl
A. Le Coq G:N Long Drink 5,6% 24x33cl
Sommeljee EUR | SEK  
 Sommeljee soovitab 
 Veinisoovitused 
     
2012 Anfora Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico, Garofoli, Marche, Itaalia


Antonio Garofoli poolt 1871. aastal loodud veinikelder asub Veneetsiast allapoole jäävas Marche piirkonnas Aadria mere ääres. Garofoli on antud piirkonna üks nimekamaid veinikeldreid, mida tänaseks juhivad 4.-nda generatsiooni järeltulijad Gianfranco ja Carlo. Eriti hinnatud on Garofoli valged veinid- Verdicchio viinamarjast valmistatud veinidele iseloomulik mõrkjas järelmaitse on Garofoli toodetel minimaalne.


Anfora Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico DOC on kergelt roheka varjundiga helekollase värvusega. Valmistatud 100% Verdicchio viinamarjadest.  Aroom on puuviljane, aimata võib viirpuud ja õitsvat mandlit. Veini maitse on mõnusalt mahlane, värske, ja vürtsikas, rohelise õuna nüansiga.


Verdicchio on universaalne kalavein, kuid sobib hästi ka valge liha, salatite ja külmade eelroogadega. Soovitav serveerida 12 C juures. Vein on pudeldatud traditsioonilisse Verdicchio pudelisse. Parim tarbida noorelt.

 

http://www.viinarannasta.ee/detail.php?lang=ee&cy=eur&id=24860



 

Üles Üles
2011 Schloss Marienlay Riesling Trocken, Reichsgraf von Kesselstatt, Saksamaa




See vein on suuepärane segu Moseli, Saar´i ja Ruweri järskudel nõlvadel kasvavatest Rieslingutest. Värvus on roheka helgiga sädelev helekollane. Aromaatne kooslus ananassist, virsikust, pirnist ja tsitruselistest. Maitse on mahlane, elegantse mineraalsuse ja tasakaalustatud happesusega.


Ideaalne vein pikemaks õhtuseks istumiseks, kuid sobib hästi ka erinevate suupistete, kalaroogade ja mereandide juurde. Serveerida 7 – 9 C juures.

 

 

http://www.viinarannasta.ee/detail.php?lang=ee&cy=eur&id=24858

Üles Üles
2011 Pinot Grigio, Livon, Collio, Itaalia





1964.-ndal aastal loodud pereettevõtet Livon võib pidada üheks Itaalia Friuli piirkonna tipptootjaks. Tegevust alustati Friuli hinnatuimas valge veini piirkonnas Collios, mis asub Itaalia ja Sloveenia piiri ääres. Tänaseks on veinikelder oma valdusi laiendanud ka Chianti piirkonda Toskaanas ja Umbriasse.

Livon Pinot Grigio valmistatakse 100% Pinot Grigio viinamarjasordist.
Vein on õlgkollase värvusega, aroomis võib tunda kooslust vaniljest, laimist ja õrnadest
valgetest lilledest. Väga elegantne ja hea struktuuriga Pinot Grigio, pika meeldiva järelmaitsega.

Sobib suurepäraselt erinevate salatite, suppide, risotto ja linnuliha juurde. Parim juua 11 – 12 C juures.

Vananemispotentsiaal 4 – 5 aastat.

 

http://www.viinarannasta.ee/detail.php?lang=ee&cy=eur&id=24856


Üles Üles
2012 Grüner Veltliner Smaragd Terrassen, Domäne Wachau, Austria







Vein on valmistatud 100% Grüner Veltlineri viinamarjadest.
Särava õlgkollase värvusega. Aroom on rikkalik, elegantse puuviljasusega, milles tunda nüansse valgest piprast, tubakast ja pähklist. Maitse on jõuline ja põnev – pipraselt vürtsikas, tugevalt kontsentreeritud puuviljasusega, milles domineerib pirn. Ideaalne happesuse, alkoholi ja täidluse tasakaal. Kauakestev järelmaitse.

Vein sobib suurepäraselt paljude toitude juurde – praetud või kooreses kastmes kala, praetud liha, linnuliha ja traditsioonilised Austria road.

Serveerida umbes 8 C juures.

 

 

http://www.viinarannasta.ee/detail.php?lang=ee&cy=eur&id=25147


Üles Üles
2011 Pouilly-Fume Les Logres, Guy Saget, Loire, Prantsusmaa





Klassikaline Poully Loire veiniaedadest.
Valmistatud 100% Sauvignon Blanci viinamarjadest. Värvus on särav õlgkollane rohelise tooniga. Puhas värske kooslus pirni ja akaatsia aroomidest. Kerge värskendav puuviljase mekiga vein, milles hoomatav virsik ja valged lilled.

Hea kaaslane mereandide, valge liha ja kitsejuustu kõrvale.

Parim serveerimistemperatuur 7-9 C.

 

 

http://www.viinarannasta.ee/detail.php?lang=ee&cy=eur&id=24859



Üles Üles
2011 Chablis 1er Cru Montmains, Louis Latour , Burgundia, Prantsusmaa





Premier Cru Montmains viinamarjaaeda peetakse üheks parimaks Premier Cru Chabliks.
Vein on valmistatud 100% Chardonnay viinamarjast.
Aroom on mineraalne ja puuviljane, maitse värske, võimas, kergelt tunda ingverit, pähkleid ja kaneeli.

Suurepärane koos marineeritud kala, tuunikala, lõhe, grillitud kala, koorikloomade, suitsukanasalati ja valge lihaga.

Serveerida 12-14 C juures.

 

 

http://www.viinarannasta.ee/detail.php?lang=ee&cy=eur&id=24865 

Üles Üles
2011 Poggio al Tufo Rompicollo, Tommasi, Maremma Toscana, Itaalia






Poggio al Tufo veiniaiad asuvad Pitiglianos Maremma Toscana aladel ja kuuluvad alates 1997.-ndast aastast Tommasi perele. Veinimõis on saanud oma nime viinamarjadele iseloomuliku vulkaanilise pinnase järgi – „Poggio” tähendab küngas, „Tufo” viitab vulkaanilisele päritolule.
Rompicollo on valmistatud 60% Sangiovese ja 40% Cabernet Sauvignoni
viinamarjadest, värv on intensiivne rubiinpunane, aroomis võib tunda küpseid punaseid marju. Vein on hea struktuuriga, marjane, pika järelmaitsega.

Sobib hästi punases kastmes pastaroogade, valge liha ning värskete juustudega. Serveerida 16 – 18 C juures.
Rompicollo on võitnud mitmeid rahvusvahelisi auhindu.

 

 

http://www.viinarannasta.ee/detail.php?lang=ee&cy=eur&id=24855

Üles Üles
2009 Fleurie, Bouchard Pere&Fils, Beaujolais Villages, Prantsusmaa




Valmistatud 100% Gamay viinamarjadest.
Erksa rubiinpunase värvusega, milles violetsed helgid. Värske roomiga kerge vein, tulvil lillelisi ja puuviljaseid noote. Sametise marjase maitsega, aimatavalt pehme vürtsikusega elegantne ja meeldiv.

Sobib hästi linnuliha toitude, erinevate sinkide, lihalõikude, vorstide, grillitud juurviljade, praetud tuunikala ja pehmete juustude juurde.
Serveerida 12 – 14 C juures.

Parim tarbimiseks 2 – 4 aasta jooksul.

 

http://www.viinarannasta.ee/detail.php?lang=ee&cy=eur&id=24872

 

 

 

 



Üles Üles
2011 Rully, Drouhin, Burgundia, Prantsusmaa






Valmistatud 100% Pinot Noir viinamarjast.
Sensuaalse rubiinpunase tooniga veini aroom üllatab purustatud vaarikaid ja liiliaid meenutava parfüümse pahvakuga. Parkhape on eriti delikaatne ning veini üldmulje on ühtviisi habras, kuid samas äratuntava karakteriga. Joseph Drohin Rully on feminiinse stiiliga vein.

Sobib hästi vasikalihast valmistatud, kergelt maitsestatud roogade, pasteetide ja rulaadide kõrvale.
Parim serveerimistemperatuur 14 – 16 C.

 

 

http://www.viinarannasta.ee/detail.php?lang=ee&cy=eur&id=24863



Üles Üles
2008 Barbaresco, Enrico Serafino, Piemonte, Itaalia






Vein on valmistatud 100% Nebbiolo viinamarjadest.
Aroomis on tunda mineraale, murakat, ploomi, lagritsat ja kohvi. Maitse on täidlane, külluslike küpsete puuviljade nüansiga.

Sobib hästi ulukiliha, veiseliha, grill-liha, pizza, pasta ja erinevate juustudega. Parim serveerimistemperatuur 18 – 20 C.

Soovitav on vein avada 1 tund enne serveerimist.

 

 

http://www.viinarannasta.ee/detail.php?lang=ee&cy=eur&id=24873


Üles Üles
2004 Gevrey-Chambertin, Albert Bichot, Burgundia, Prantsusmaa






Valmistatud 100% Pinot Noir viinamarjadest.
Sügava briljantpunase värvusega. Väga delikaatse marjasusega, mis sisaldab maasikat, tsitruselisi ja musti marju (eriti mustsõstart). Elav ja samas hästi tasakaalustatud tammearoom annab veinile hea tasakaalu värskuse ja tanniini vahel.

Sobib hästi lamba-ja ulukiliha ning rammusate juustudega. Serveerida 15 – 18 C juures.
Vein on kõrge vananemispotentsiaaliga.

 

 

http://www.viinarannasta.ee/detail.php?lang=ee&cy=eur&id=24869


Üles Üles
2004 Domaine de Baron d´Arques, Rothschild, Limoux, Prantsusmaa






Valmistatud Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Syrah ja Grenache viinamarjadest. Marjad korjatakse väikeste korvidega käsitsi, limiteeritud tootmine.
Välimuselt ilus sügavpunane, kerge violetse varjundiga. Aroomis viited mustikale ja mustsõstrale, mida täiendab mineraalsuse noot. Maitse rohkelt marjane. Heas tasakaalus vein, mille lõpetab pikk sametine järelmaitse.

Sobib ideaalselt nautimiseks punasest lihast roogadega  näiteks lambaliha ja veisefileega. Parim serveerimistemperatuur 16 – 18 C.

 

 

http://www.viinarannasta.ee/detail.php?lang=ee&cy=eur&id=24871



Üles Üles
2010 Tignanello, Marchesi Antinori, Toscana, Itaalia



Marchesi L&P Antinori on kuulus Toscana markiiperekond. Olid alguses siidikaupmehed, aastast 1385 peamiselt veinivalmistajad ja-kaupmehed. Euroopa suurim veiniaedade omanik (3000ha), valmistab veini mitmel pool Itaalias, Uues Maailmas ja katsetab isegi Kõrgõztanis.
Tignanello on maailmakuulus ning stiilne Itaalia tippvein. 
Valmistatud 85%Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignoni ja 5% Cabernet Franci viinamarjadest. Sügavpunase, veidi ploomja värvusega veinil on mustsõstramoosi, karri ja tubaka aroom ning jõuline struktuur. Maitse on täidlane, tubakane, üsna magus, hästi pehme tekstuuriga, tunda on musta ploomi ja šokolaadi.

Sobib oivaliselt punase liha, ulukiliha ja juustude juurde. Serveerida 18 – 20 C juures.



http://www.viinarannasta.ee/detail.php?lang=ee&cy=eur&id=24864

Üles Üles
Ostukorvi summa
Ostukorvi summa   0,00.- 
Kuuvein
  • Cono Sur
  • Cono Sur
  • Cono Sur
Kaart
SuPerAlko Viinarannasta
Sommeljee soovitab
Sommeljee soovitab
Sadamaturg
Sadamaturg
CityAlko
CityAlko
Kochi Aidad
KOCHI AIDAD- panimoravintola, kahvihuone, live-musiikki, Superalko, kauneushoitola, kauppakeskus Kochi Aidad
Kochi Iluait
Edulliset kauneushoitolanpalvelut! Kochi Iluait
SuperAlko Latvia
SuperAlko Latvia
Uudised
SuPerAlko Viinarannasta kaupluse uudised
Avatud oleku ajad aastalõpus

24.12
Lootsi 4
suletud
Uus-Sadama 19/11
suletud
Lootsi 10 (Kochi)
suletud
Lootsi 6
10:00 - 19:00
Sadama 25/4 (Sadama Turg)
10:00 - 17:00

25.12
Lootsi 4
suletud
Uus-Sadama 19/11
suletud
Lootsi 10 (Kochi)
suletud
Lootsi 6
10:00 - 19:00
Sadama 25/4 (Sadama Turg)
suletud

26.12
Lootsi 4
10:00 - 19:00
Uus-Sadama 19/11
10:00 - 19:00
Lootsi 10 (Kochi)
10:00 - 21:00
Lootsi 6
10:00 - 19:00
Sadama 25/4 (Sadama Turg)
10:00 - 19:00

31.12
Lootsi 4
10:00 - 17:00
Uus-Sadama 19/11
10:00 - 17:00
Lootsi 10 (Kochi)
10:00 - 17:00
Lootsi 6
10:00 - 17:00
Sadama 25/4 (Sadama Turg)
10:00 - 17:00

01.01
Lootsi 4
suletud
Uus-Sadama 19/11
suletud
Lootsi 10 (Kochi)
suletud
Lootsi 6
10:00 - 19:00
Sadama 25/4 (Sadama Turg)
suletud
Tagasi Tagasi Üles Üles
SuPerAlko Viinarannasta, Lootsi 4, Tallinn Tel+3726530005 E-mail info@viinarannasta.ee © 2004-2016 Aldar Eesti OÜ