<strong>E</strong>COMMERCE

TE PEATE OLEMA VÄHEMALT 18 AASTAT VANA SELLE VEEBILEHE KÜLASTAMISEKS

Oleme uuendanud e-poodi. Tere tulemast!

Tekiila tagasitulek

See kõik kõlab nagu üks rohke maitsega vürtsitatud Mehhiko põnevusfilm. Meie loo algus kisub küll sinnapoole! Aastaid tagasi oli tekiila maine siinkandis üsna nigel. Nüüd on aga tekiila sööstnud särava tähena paljudesse kokteilimenüüdesse, maailmas avatakse ainult tekiilale pühendatud joogiasutusi ning kodused baarikapid täituvad parimate pudelitega kaugelt maalt.

Avame tekiila populaarsuse tagamaid! 

Kiired faktid ehk millest ja kus tekiilat valmistatakse?

Tekiilat valmistatakse liilialiste sugukonda kuuluvast „sinisest“ agaavist – Agave tequilana Weber Azul. Agaav kasvab umbes 10 aastat enne kui ta „sobib“ tekiilaks. Kokku umbes paarsada ruutkilomeetri põlde Mehhiko edela kandis: Jalisco, Guanajuato, Tamaulipas, Nayarit, Michoacan. Kõik, mis ei ole nendest kasvupiirkondadest, ei ole tekiila vaid mezcal. Mezcal on tihipeale kergelt suitsune tegelane. Eesti turule on jõudnud 100% agaavi mezcal Curro. Sobib nii puhtalt kui ka kokteilidesse. Tekiiladest ja mezcalidest kirjutatakse pakse raamatuid, me siinkohal peatume ja vaatame, kuidas tekiila maitseb.

Tekiilat valmistatakse umbes 10-aastasest agaavist

 

Kuidas maitseb tekiila?

Lihtne vastus on hästi. Aga see pole loomulikult piisav vastus. Värske, mahe, siidine, vürtsikas, ananassine, rohune, meene, lilleline, pähkline, vanilline, ürdine, tsitruseline, võine, magus, suitsune, šokolaadine, puidune. Seda nimekirja võiks jätkata lõpmatuseni. Näiteks on meie valikus Espolon blanco Tequila. Kõik Espolon tekiilad on valmistatud 100% sinisest agaavist, Jalisco piirkonnas. Jalisco on Mehhiko parim ja vanim teadaolev sinise agaavi kasvupiirkond. Võrreldes teiste piirkondadega kasvavad seal suuremad ja magusama maitsega agaavi taimed. Aroomilt õrn ja elegantne, maitses tunda agaavi magusust, troopilisi puuvilju, sidrunikoort ja musta pipart. Kodused Margaritad ja Palomad valmivad selle tekiilaga kindlasti imehead.

Või meie Don Roberto Tequila Plata, samuti Jalisco piirkonnast. Maitses kergelt melonit, musta ja rohelist pipart, kergelt tubakat. Üldmulje siidine ja puuviljane. See on üks tekiilatootja, mille loomingust kohe õhkub kvaliteeti. Traditsioonilised valmistamismeetodid, pikk tekiilavalmistamise perekondlik sugupuu ja tohutus koguses kirge ja töötunde – seda kõike on lõpptulemuses tunda. 

Reposado sordist toome esile Tosco Tequila Reposado. Reposado tähendab seda, et tekiila on puhanud mingi aja tammevaadis. Tosco 11 kuud tammevaadis pikutamine annab Tosco tekiilale kuldse värvuse ja mesisema-röstisema maitse. Kuivatatud puuviljad ja vanill samuti maitses tunda.   

Tekiila on samasugune peen ja kvaliteetne käsitöö nagu prantslaste uhkus šampanja. Meie tekiilaga kokteiliretsepte leiad siit. Kvaliteetsed koostisosad on hea kokteili alus. Retseptid anname teile ka kauba peale!

Kvaliteetne tekiila on hea kokteili alus