<strong>E</strong>COMMERCE

TE PEATE OLEMA VÄHEMALT 18 AASTAT VANA SELLE VEEBILEHE KÜLASTAMISEKS

Oleme uuendanud e-poodi. Tere tulemast!

Värvikirev viinamaailm

Viin pole ammu enam ainult üks maitsev läbipaistev jook, maitseviinasid on riiulitele tekkinud sellise hooga, et oleme pidanud oma riiulitel nendele rohkem ruumi tekitama. Pole probleemi, meie e-poes on ruumi lõpmatult ja kauplusteski ei saa ruumipuuduse üle kurta. Viskame korra pilgu viina ja maitseviinade kirjusse maailma!

Viina maitse

Kõigepealt natuke viina maitsest. Viina puhul peetakse lugu heast puhtast maitsest. Jääkülmana puhast viina maitstes on aga maitsed lukus ja viina maitsest tegelikult hästi aru ei saa. Jah, muidugi on kergelt venivat viina lõbus kõrgelt klaasi kallata, aga maitsed on veidi peidus. Niisiis, viina maitse sügavustesse vaatamiseks peaks teda maitsma toatemperatuuril või vähemalt mitte jääkülmana. Näiteks meie oma Moe 1886 – sobib kenasti ka puhtalt maitsmiseks. See on kvaliteetne pehme viin, kus algupärane materjal kenasti tunda. Või vaatame korra üle lahe Soome – Gustav Arctic Vodka – delikaatse nisu aroomiga erakordselt pehme, aga samas kuiva maitsega viin.
Aga aitab nüüd läbipaistvatest. Vaatame viina erinevatele maitsetoonidele otsa.

Viin ja jõhvikas on paras paar

 

Maitseviinad

Maitseviinade puhul on head tootjad lisanud sinna, oh üllatust, palju maitset. Mõned näited: jõhvikas, must sõstar, rabarber, laim, maasikas, vaarikas, kurk, pipar, laim, õun, kohv, greip. On üsna selge, et maitseviinade nimekirja saaks jätkata veel mitu-mitu lõiku.
Viin ja jõhvikas on üks paras paar. Näiteks Saaremaa Vodka Jõhvikas. Eheda ja puhta maitsega jõhvikaviin, mille aroomis ja maitses on esiplaanil küpsed, magushapud jõhvikad. Mõnus jõhvika maitse on juba viinas olemas ja kokteili imelihtne teha. Lisa jääga täidetud klaasi jõhvikaviina, head toonikud, veidi jõhvikamahla ja apelsinisektoreid ning sidrunikoort. Valmis.

Või maitseviinade lillelisem tegelane – Koskenkorva 7 Botanicals Vodka. Värskes viinamaitses tulevad esile tsitruselised, millele järgneb musta teed meenutav maitsetaimede kergelt mõru maitse. Maitsebuketti tasakaalustavad kergelt magusad, lillelised (pärnaõied) noodid.

Miks on maitseviin hea? Tooksime esile ühe olulise nüansi. Maitseviinadest on väga lihtne kokteili teha, sest tootja on juba tegelikult kokteilile oma maitse andnud. Näiteks, kui teha klassikalist viina toonikuga (veidral kombel unustusse jäänud kokteil, kuigi sama maitsev kui džinn toonikuga), siis viin annab juba ise kokteilile palju maitset. Näiteks arbuus, Absolut Watermelon – jää, toonik ja veidi garneeringut tsitruste või ürtidega ja valmis ta ongi. Ise ei peagi palju koostisained ostma, maitse viinapudelis juba olemas.

Oktoobrikuu on viinakuu, viinariiulitel puhuvad uued maitsvad tuuled.

Maitseviinadest on väga lihtne kokteili teha