Pole mingi saladust, et head veini ei pea ainult viinamarjadest valmistama. Viimastel aastatel on selle kategooria tootearendus olnud väga vilgas ja tulemuslik, meie riiulid on lookas kõikvõimalikest puuvilja-, marja- või muu mitte-viinamarja veinidest. Rabarber, maasikas, vaarikas, kirss, sõstrad, ploom, tikker, ebaküdoonia või kõikvõimalikud lilledki – need kõik on ideaalsed „materjalid“ veini valmistamiseks.
Kõikvõimalikud marjad ja puuviljad on ideaalsed veini valmistamiseks
Mitte-viinamarja veini valmistatakse igale maitsele – osad veidi magusamad, aga osad ka täiesti gastronoomilised ja kuivad. Kellele meeldib veidi magusam vein, siis soovitame Wõlu Maasikat. Mõnus magus maasika maitse tuleb kenasti esile. Selliseid veine saab edukalt ka n-ö lahjendada: täida klaas jääga, pikenda mulliveega ja lisa värskeid viilutatud maasikaid ja tegelikult ongi mõnus lahja kokteil valmis. Silmailule ei tee paha piparmündi või tüümianioks, lõhnab ka hästi.
Rabarberi võidukäik. Mõnikord on nii, et üks koostisaine lendab ja lendab kohe ilusa kõrge kaarega. Üks neist on rabarber – see on juba aastaid superstaar. Kellele siis rabarber ei meeldiks? Neid on vähe. Ühesõnaga, rabarber on ja vist ka jääb üheks kõige popimaks tegijaks selles kategoorias. Kes siis Nudisti Rabarbarat ei tea? Tehtud puhtast rabarberimahlast mitte kontsentraadist ja ei ole lisatud ühtegi kahtlast koostisainet, mis heal veinil sees ei tohiks olla. Ehk pole aroomi- ega maitsetugevdajaid. Paljudele lemmikuks saanud.
Rabarber on juba aastaid superstaar
Loomulikult ega teised koostisained ei maga, põnevaid kombinatsioone erinevatest maitsetest on palju ka meie valikus. Lilled, õunad ja kirss on alati hea kombinatsioon – leedulased on siin osavad. Näiteks meie riiulitel kenasti olemas Voruta Blossom Apple Cherry puuviljavahuvein.
Ei tahaks ka lätlasi kõrvale jätta. Nende Cosmopolitan Diva Passion Fruit on samuti mõnus, kergelt kisub ikka magusa poole, aga öeldakse, et magustoidu vein peakski olema magustoidust endast magusam.
Kindlasti tuleks kõik puuviljavahuveinid samuti õigele temperatuurile maha jahutada. Meie arvame, et heleda veini, sealhulgas puuviljaveini külmiku temperatuur on hea 5 kraadi juures.
Põnevat avastamist!
Magustoidu vein peaks olema magustoidust magusam