<strong>E</strong>COMMERCE

KINNITAN, ET OLEN VÄHEMALT 18-AASTANE

Oleme uuendanud e-poodi. Tere tulemast!

03.23

Kõige lihtsamad kokteiliretseptid maailmas

Kodused kokteilipeod on tagasi. Täpsustuseks võiks muidugi öelda, et ega nad pole kunagi kuhugi päriselt kadunudki – kodus maitsvate ja maailmatasemel kokteilide valmistamine on kokteilimaailma trend number üks. Kvaliteet maitseb kodus eriti hästi. Teeme aga elu lihtsaks, anname mõned retseptid, mida on nii lihtne valmistada, et hakkab lausa piinlik. Ei mingit raputamist või mahlade pigistamist, ainult kokkusegamise rõõm.   Lühikeste segatud jookide kuninganna – Negroni 1 osa Camparit 1 osa kvaliteetset punast vermutit 1 osa džinni Kalla klaas jääd täis, kõik koostisosad klaasi ja sega. Garneeri apelsinikoore või apelsinisektoriga. Natuke mõru, natuke magus kokteiliklassika on rõõmustanud kokteilisõpru juba üle saja aasta. Negroni – lühikeste segatud jookide kuninganna   Midagi kanget + pikendaja Siin on valikuid palju. Džinn ja toonik, Cuba Libre, viin jõhvika- või apelsinimahlaga, viski või rumm Ginger Ale’iga. Ühesõnaga, võib lasta fantaasial lennata. Aga paar nippi, kuidas see fantaasia maitseb veel paremini. Varu kokteilipeoks kõikvõimalikke tsitruselisi (sidrun, laim, greip, apelsin) ja ka veidi ürte (piparmünt, rosmariin, basiilik) ja veidi külmutatud marju (talvel ja kevadel sobivad väga hästi külmutatud, suvel ikka värsked marjad otse turult või peenrast). Nende garneeringutega saad muuta oma „tavapärase“ joogi veelgi suurepärasemaks. Siin suuri vigu teha ei saa, katseta! Lisaks ka palju silmailu. Garneeringuga saad muuta kokteili veelgi suurepärasemaks

03.23

Null G&T ehk alkoholivaba G&T

Alkoholivaba džinn on kohal ja vallutanud džinnisõprade südamed. Siit leiad alkoholivaba džinn ja toonik kokteili koos inspireeriva garneeringuga. Eks džinn ja toonikut oskab teha igaüks, aga kordame üle mõned olulised põhitõed, mis teevad tavalisest džinn ja toonikust suurepärase džinn ja tooniku. Pane klaas jääd täis, nii sulab jää aeglasemalt ning jook ei muutu vesiseks. Lisa 1 osa alkoholivaba džinni ja 3 osa toonikut. Ja nüüd läheb põnevaks. Džinn ja tooniku garneering ei pea olema laimi- või sidrunisektor. Kasuta erinevaid värskeid ürte (rosmariin, tüümian, basiilik, piparmünt), vürtsikama noodi lisamiseks pipart, greipi või lausa erinevaid tükeldatud marju (maasikad, mustikad, vaarikad). Klassika armastajad proovivad vahelduseks sidruni- või laimikoorega – tsitruselise sisuga saad teha hapuka koogi. Sega õrnalt ja ongi valmis! Null G&T koos inspireeriva garneeringuga

02.23

Mis on hea kokteili retsept?

Hea kokteili retsept on kõigepealt kvaliteetne tooraine. Kokteil on täpselt nii hea, kui kokteili kõige „halvem“ koostisosa. Niisiis, pole üldse mõtet kasutada ebakvaliteetseid tooraineid. Siis natuke retsepti jälgimist ja kolmandaks muidugi hea seltskond ja tuju. Kodus kokteilide valmistamine on nii populaarne, et mõned kodused meistrid on paremad kui professionaalid. Võtame näiteks viski. Või rummi. Tihti juuakse viskit puhtalt ja rummi koolaga (ära unusta laimi ja veel põnevamaks saab, kui lisada ka ingverit). Aga nendest saab üsna lihtsa vaevaga teha natuke põnevamaid kokteile. Näiteks sour-tüüpi kokteilid. Sour tähendab inglise keeles haput. Tegelikult ei ole aga tegu hapu kokteiliga, pigem hapuka. Midagi, mis on täpselt hapu ja magusa vahepeal. Ehk kokteil on tasakaalus. Viski Sour’iks on vaja: üks osa (25 ml) värskelt pressitud sidrunimahla üks osa (25 ml) suhkrusiirupit (1:1 vahekord vesi ja suhkur, pane potti keema, aja kuumaks kuni suhkur sulanud ja valmis) 2 osa (50 ml) viskit natuke munavalget paar sörtsu Angostura bittereid lisab kokteilile meistritaseme Pane kõik koostisosad šeikerisse või purki. Raputa ilma jääta, et munavalge vahtu läheks, ole mureta, munavalge ei anna maitset, ta seob maitsed ja tekitab kokteili peale mõnusa vahu. Siis lisa jää, raputa veel kuni šeiker või purk on külm (umbes 15 sekundit). Kurna läbi sõela (sobib teesõel) jääga täidetud viskiklaasi. Ja kokteil ongi valmis! Samade vahekordade sour-retsept sobib ka rummile, konjakile, tekiilale, grappale, kalvadosele, viinale, džinnile või ka Amaretto liköörile, vahe on ainult lisatavas mahlas – viski, konjak, viin ja džinn käib tavaliselt sidrunimahlaga ning rumm, tekiila, mezcal laimimahlaga. Põnevaid kokteiliretsepte leiad meie kodulehelt blogi kokteilide rubriigist. Põnevat katsetamist! Hea kokteili retsept on kõigepealt kvaliteetne tooraine

01.23

Alkoholivaba marjane Kir

Marjane Kir on kuulsa Kir Royale kokteili alkoholivaba teisik, mida on väga lihtne kodus teha. Klassikaline retsept käib tavaliselt mustasõstralikööri ja vahuveiniga, aga siin muudame likööri mustasõstrasiirupiks ja vahuveini alkoholivabaks. Kõigepealt osta poest siirupit (ei pea olema tingimata mustasõstra, sobivad ka muud marjad) või keeda siirup ise: marjad ja suhkur potti keema ja siis kurna läbi (kui on liiga paks, võid lisada ka vett). Vahuvein jahuta külmikus hästi külmaks, nii 5 kraadi on ideaalne. Kokteili valmistamiseks kalla sörts siirupit šampanjaklaasi põhja ja pikenda alkoholivaba vahuveiniga. Sega õrnalt. Ja valmis ta ongi! Marjane Kir on kuulsa Kir Royale alkoholivaba teisik

11.22

Alkoholivaba maasika-rabarberi Bellini

Alkoholivaba maasika-rabarberi Bellini kokteili on väga lihtne ka kodus teha – 5 minutit ja valmis! Püreesta paar peotäit maasikad, lisa maitse järgi (aga pigem vähe) mett või natuke suhkrut. Aja läbi teesõela, et jääks tükkideta ja seemneteta püree. Täida klaas Nudisti külma alkoholivaba rabarberivahuveiniga, kalla peale veidi magustatud maasikapüreed. Garneeri klaasi serv mõne maasikaga. Maasikas ja rabarber koos maitsevad imehästi, ka alkoholivabalt.  Maasika-rabarberi Bellinit on väga lihtne kodus teha

09.22

Kokteiliklassika – unustatud viin toonikuga ehk V&T

Oktoobrikuul ehk viinakuul on hea tuletada meelde üks klassik – viin toonikuga. Kõik teavad džinni toonikuga ja põhjusega, see on väga hea värske, kergelt mõru kokteil. Kui aga võtame siit valemist välja kadaka, siis saamegi ju viina toonikuga. Niisiis, viin toonikuga maitseb samamoodi värskelt ja väga hästi nagu kuulus G&T. Kuidas maitsestada viin toonikut ehk lühidalt V&T-d? Kui kasutada n-ö tavalist viina ehk mitte maitseviina toonikuga, siis sobivad imehästi kõikvõimalikud tsitrused: sidrun, laim, greip, apelsin. Ja soovitame proovida ka tsitruste koortega maitsestamist. Tõmba kartulikoorimisnoaga näiteks apelsinist paar laia koort (võimalikult õhukest) ja proovi pigistada koorest õlisid kokteili kohal, peale seda pane ka koor kokteili sisse. Imeline apelsiniõlide aroom ja kerge mõru-magus maitse. Proovi V&T maitsestamist tsitruste koortega Garneerimine Garneeringuks sobivad ka väga hästi kõik maitsetaimed: piparmünt, tüümian, rosmariin, isegi basiilik. Ära unusta kurki! Annab mõnusa värske ja pehme rohelise maitse kokteilile juurde. Siin tõesti pole üldlevinud valemit, proovi erinevaid garneeringuid ja maitse. Kui miskit on puudu, siis lisa. Sama kehtib ka maitseviinade kohta, katseta garneeringutega. Aga üks on kindel, klaas pane alati jääd ääreni täis, siis ei lähe kokteil vesiseks ja hoiab külma. Katsetamine teeb maitsemeistriks! Garneerimisel üldlevinud valemit pole – proovi ja katseta!

09.22

Marjatee Spritz – kodune alkoholivaba kokteil, mida lihtne teha

Spritsida saab ja sügisel ja alkoholivabalt! Marjatee Spritzi jaoks valmista hästi kange marjatee tõmmis. Nii kange, et võibolla puhtalt ei kannatagi juua. Lase jahtuda. Täida suur veiniklaas jääga, lisa tunde järgi marjateed, pikenda võrdses koguses alkoholivaba vahuveini ja mulliveega.   Magusama armastajad saavad mullivee asendada limonaadiga või lisavad veidi vedelat mett. Kaunista sügavkülma marjadega: kirsid, sõstrad, maasikad – kõik sobivad, peaasi, et oleks punane! Granaatõunaseemned garneeringuks on samuti hea idee. Hea idee on marjatee Spritzi garneerida granaatõunaseemnetega

08.22

Klassikaline Dry Martini

Karakter: kange, külm, värskendav Koostis: 2 osa džinni või viina maitse järgi kuiva heledat vermutit võimalusel paar tilka Angostura Orange bittereid sidrunikoor ja/või oliivid Valmistamine: Kalla koostisained segamisklaasi, lisa jää, sega kuni tunned, et segamisklaas on külm. Maitse lusikaotsaga ja kui tunned, et midagi on sinu maitsele puudu, lisa üht või teist. Kurna jahutatud kokteiliklaasi ja garneeri tsitrusekoorega. Põnev fakt: Dry Martini on tänu James Bondile kõige kuulsam kokteil maailmas. Algselt viina või džinniga, töötab aga hästi ka näiteks tekiilaga. Dry Martini on tänu James Bondile kõige kuulsam kokteil maailmas

08.22

Klassikaline Espresso Martini

Karakter: kange ja ergutav lühike kokteil Koostis: 40–50 ml tumedat viina espressokohvi (u 30–45 ml võimalikult kanget ja ära ehmata – kuum kohv lähebki šeikerisse) maitse järgi u 10–15 ml suhkrusiirupit (1:1 vahekord vesi suhkur) või kohvilikööri Valmistamine: Kalla kõik koostisained šeikerisse, lisa jää, raputa nii kaua kuni šeiker on jäine. Kurna läbi sõela jahutatud kokteiliklaasi ja kaunista mõne kohvioaga. Põnev fakt: Klassikaline Espresso Martini sündis 1980. aastatel Londonis, temast on väga palju põnevaid teisendusi ehk twiste. Klassikaline Espresso Martini sündis 1980. aastatel Londonis

08.22

Alati värske – klassikaline Daiquiri

Karakter: värske rummikokteil Koostis: 50 ml rummi 25 ml värskelt pressitud laimimahla 25 ml suhkrusiirupit (1:1 vahekord suhkur ja vesi) garneeringuks laimiviil või -koor Valmistamine: Kalla kõik koostisosad šeikerisse, lisa jää ning šeigi tugevasti, kurna läbi sõela jahutatud kokteiliklaasi. Põnev fakt: Klassikalise Daiquiri retseptis kasutatakse tavaliselt heledat rummi, nii tuleb sirgjooneline värske Daiquiri. Keegi ei keela kasutada tumedat rummi, nii saab veidi karamellisema ja pehmema Daiquiri. Alati värske – klassikaline Daiquiri

08.22

Klassikaline Bloody Mary

Karakter: tummine tomatimahlaga kokteil Koostis: 2 osa maitsestatud tomatimahla 1 osa viina värske varjundi saab lisada sidrunimahlaga Tomatimahla maitsestamiseks kasuta erinevaid kastmeid ja maitseaineid. Näiteks Worcestershire’i kaste, Tabasco, sool ja pipar, puljong, tšilli või tšillikaste. Tomatimahl peaks maitsema nagu üks hea ja vürtsikas tomatisupp. Valmistamine: Täida klaas jääga, kalla tomatimahl ja alkohol peale. Garneeri loominguliselt, näiteks krõbedaks praetud peekoni, marineeritud tomati ja pisikeste marineeritud kurkidega. Põnev fakt: Bloody Mary puhul saab üsna kindlalt väita, et Bloody Mary sündis 1920.-te Pariisis Harry’s New York baaris. Bloody Mary sündis Pariisis Harry’s New York baaris

08.22

Kurk & Toonik ehk lühidalt K & T

K & T on alkoholivaba hitt juba pikemat aega! Kurk ja toonik on maitsekas paar – toonik on kergelt mõru, kurk mõnusalt värske. Imeline duo! Ja nii lihtne valmistada! Ega siin suurt kunsti pole, oluline on täita klaas rohke jääga (nii jääb kokteil külm ja ei hakka sulama), siis kalla klaasi toonik ja lisa kurk. Kurki võid lõigata nii viiludena kui ka ribadena. Ribadest saad ka igasugu kauneid kujundeid voolida. Näiteks rulle või isegi armsaid südameid. Lisa garniiriks veel midagi rohelist, näiteks tüümiani- või rosmariinioksa. Kui lillepeenar lähedal, siis nopi ka üks lilleõis klaasi!    Kurk & Toonik on alkoholivaba hitt juba pikemat aega

08.22

Viin & toonik

Karakter: värske pikk kokteil Koostis: 1 osa viina 3 osa toonikut garneeringuks maitse järgi midagi tsitruselist, näiteks sidrunit, laimi, greipi või apelsini silmailuks värskeid marju ja maitsetaimi Valmistamine: Täida klaas jääga, kalla koostisained klaasi, garneeri ja sega. Kui maitsestad tsitrusvilja sektoriga, siis alati pigista sektorit, nii annab tsitrus kokteilile rohkem maitset. Põnev fakt: Viin & toonik on veidi džinn & tooniku varju jäänud, nüüd on ta aga tagasi. Maitsestamisel ära hoia end tagasi, seal pole õiget ega valet. Viin & tooniku maitsestamisel ära ennast tagasi hoia

07.22

Garibaldi

Karakter: värske, kergelt mõru pikk kokteil Koostis: 40–50 ml Camparit umbes 120 ml värskelt pressitud apelsinimahla (viljalihata) Valmistamine: Viska paar jääkuubikut viskiklaasi, lisa Campari ja apelsinimahl. Sega lusikaga kiiresti (vahustamise liigutus), segamise mõte on siin apelsinimahl vahtu ajada. Kui näed õrna vahukihti tekkimas, siis lisa veel jääd, et klaas oleks täis. Garneeri apelsinisektoriga. Põnev fakt: Garibaldi on põhimõtteliselt Campari apelsinimahlaga, aga siin on võti kergelt vahutavas tekstuuris. Kes käsitsi vahustada ei soovi, laseb apelsinimahla eraldi blenderiga vahtu. Garibaldi võti on kergelt vahutav tekstuur

07.22

Negroni Sbagliato

Karakter: värske pikk kokteil Koostis: 30 ml punast vermutit 30 ml Camparit 100–150 ml kuiva vahuveini apelsini Valmistamine: Täida klaas jääga, kalla punased koostisained klaasi, pikenda vahuveiniga. Garneeri apelsinisektoriga või -koorega. Põnev fakt: Klassikalises Negronis on vahuveini asemel džinn, Sbagliato on seega lahjem variant Negronist. Negroni Sbagliato – klassikalise Negroni lahjem variant

06.22

Kir (Royale)

Karakter: elegantne kokteil kuiva vahuveini või šampanjaga Koostis: teelusikatäis mustasõstralikööri Crème de Cassis (või maitse järgi muud likööri) pikenduseks kuiva vahuveini või šampanjat Valmistamine: Kalla väike kogus likööri veini- või šampanjapokaali põhja, pikenda jahutatud vahuveiniga ja sega õrnalt. Võimalusel garneeri vaarika(te)ga. Põnev fakt: Kir on vahuveiniga, Kir Royale on šampanjaga. Kuna liköör on magus, siis kokteili magususastet saad reguleerida likööri kogusega, kuiva armastajad panevad klaasi põhja paar–kolm tilka likööri. Kir Royale on šampanjaga

06.22

Veneetsia Spritz

Karakter: värske, pikk kokteil Koostis: 3 osa vahuveini 2 osa Aperoli 1 osa gaseeritud vett Valmistamine: Täida klaas jääga, lisa kõik koostisained ja sega õrnalt. Garneeri apelsinisektori või -viiluga. Põnev fakt: Veneetsia Spritz on kõige algupärasem Spritz. Kuna Spirtz on hetkel väga populaarne, siis on sellest kokteilist palju variante, aga retseptiloogika 3:2:1 töötab hästi ka teiste koostisainetega: 3 osa vahuveini, 2 osa midagi magusa ja mõru vahepealset (bitteri ehk amaro kategooria), 1 osa mullivett. Veneetsia Spritz on kõige algupärasem Spritz

06.22

Alkoholivaba suvehitt – Mullitav Mimosa

Värske ja vitamiinirohke alkoholivaba Mimosa on rõõmustamas paljude soojade suveõhtute nautijaid. Ja selle valmistamine on nii lihtne!   Kõigepealt oleks vaja värskelt pressitud apelsinimahla. Kui on suurem seltskond, siis võiks ikka 6 apelsini ära pigistada, nii saame umbes liitri mahla (oleneb apelsinide suurusest). Kellel pressimiseks aega pole, siis sobib ka viljalihaga apelsinimahl pakist. Nüüd võta veini- või šampanjapokaal, kuhu pane alkoholivaba vahuveini, pikenda maitse järgi apelsinimahlaga ja võimalusel garneeri värskete maasikate või vaarikatega. Nipp! Alati kalla klaasi esimesena vahuvein ja siis apelsinimahl, mitte vastupidi. Nii jääb kokteil kõige ilusam. Kui teha vastupidi, siis tekib üles klaasi serva mullitav apelsinimahla kerge „segadus“.   Värske ja vitamiinirohke alkoholivaba Mimosa

04.22

Täiusliku džinn & tooniku meistriklass – 6 nippi

1. Katseta erinevate džinnidega. Hea oleks, kui kodus oleks paar-kolm erinevat pudelit džinni. Näiteks üks kodumaine, üks maailmakuulus klassika ja üks jokker. Jokkeriks on see, mille oled valinud džinniriiuli ees sisetunde põhjal, et see džinn võiks olla maitsev. Ka meie aprillikuu kliendilehest leiad häid valikuid kõigeks kolmeks. 2. Klaas on alati jääd täis. Džinn & toonikusse käib palju jääd, see hoiab kokteili külmana ja ei lase tal minna vesiseks. Paar kuubikut jääd (ehk väga vähe) klaasis hakkab kohe sulama ja ei tee kokteili paremaks. Džinn & tooniku klaas on alati jääd täis 3. Džinni ja tooniku vahekord on üks kolmele. 1 osa džinni ja 3 osa toonikut. Näiteks tuleb väga hea džinn & toonik 5 cl džinni ja 15 cl toonikut. Kuna toonikut on kokteilis palju rohkem, siis vali toonik sama hoolikalt nagu džinni. Meie valikus on väga palju kvaliteetseid toonikuid. 4. Garneeringuga saad anda kokteilile põnevaid ja maitsvaid nüansse. Mõned ideed ja kombinatsioonid, mis töötavad hästi. Kurk ja laim või sidrun. Apelsinikoor ja tüümian. Marjad, näiteks vaarikad või maasikad ja 5–6 tera musta pipart. Rosmariin ja sidrunikoor. Ühesõnaga, džinn & tooniku maitsestamiseks ei pea alati kasutama sidruni või laimi sektoreid, lase aga fantaasial lennata. Garneering annab kokteilile põnevaid ja maitsvaid nüansse 5. Katseta erinevaid klaase. Proovi džinn & toonikut veiniklaasist, madalast viskiklaasist ja näiteks kõrgest kitsast veeklaasist. Ka klaas mängib džinn & tooniku maitses oma tähtsat rolli. Klaas mängib džinn & tooniku maitses tähtsat rolli 6. Suhtu kokteilide valmistamisse vaba käe ja suure rõõmuga. Kokteilimaailm on lõbusa meeleoluga maailm, kus heal seltskonnal sama tähtis roll nagu kokteilidel endil. Ja tarbi ikka targalt. Naudi kvaliteeti ja kõike parajas koguses. Head kokteilitamist! Kokteile valmista vaba käe ja suure rõõmuga

03.22

Roheline „kõigevaba“ Mojito

Kevad tähendab värsket maitset, seekord maitsestame mullivett nii, et seda saaks kutsuda kokteiliks. Jääd, rohelist ja mulli – valmis! Alustame jääst. Täida suur (veini-)klaas purujääga (kui purujääd pole, siis võta tavaline jää, pane rätiku vahele ja koputa näiteks taignarulliga jää puruks). Seejärel lisa mullivesi ja nüüd tuleb kõige olulisem. Täida klaas kõige sellega, mis roheline, näiteks kurk, basiilik, piparmünt, tüümian, laim. Mida rohkem asju klaasi mahub, seda „rohelisem“ kokteil tuleb. Eksimisvõimalus on väga väike. Oledki valmis saanud kokteiliga, mis on maitsev, alkoholi- ja kalorivaba. Kui kokteil on klaasist otsa saanud, siis pikenda veelkord mulliveega, nii saad sama rohelisega mitu kokteili juua, vajadusel lisa ka jääd. Kurgi soovitame ära süüa! Roheline „kõigevaba“ Mojito

03.22

Tommy’s Margarita

Karakter: värske, apelsininoodita Margarita Koostis: 2 osa tekiilat 1 osa agaavisiirupit (või veidi vähem, kui meeldib hapum kokteil) 1 osa laimimahla Valmistamine: Kalla kõik koostisained šeikerisse, lisa jää ja raputa tugevasti, nii kaua kuni šeiker on külm ja peaaegu jäine. Kalla läbi sõela varem jahutatud kokteiliklaasi või jääga täidetud viskiklaasi, tee klaasile pool meresoola ranti, nii saad proovida, kas sulle meeldib rohkem soolaga või soolata. Põnev fakt: Klassikaliset Margaritast kuulus variatsioon, mis keskendub agaavi maitsele Tommy’s Margarita keskendub agaavi maitsele

03.22

Tekiila toonikuga

Karakter: pikk värske kokteil Koostis: 1 osa tekiilat  3 osa toonikut 3–4 laimisektorit Valmistamine: Pane klaas ääreni jääd täis (nii ei lähe jook vesiseks), lisa tekiila, pikenda toonikuga. Lisa laimisektorid neid õrnalt klaasi kohal pigistades ja sega. Põnev nüanss: Nii nagu džinn & tooniku puhul on kange ja pikendaja vahekord 1:3, nii ei ole jook liiga vesine, retsept laseb tekiilal särada. Tekiila toonikuga – pikk ja värske kokteil

03.22

Tekiila Martini

Karakter: kange, variatsioon kuulsast Dry Martinist Koostis: 2 osa tekiilat 1 osa Martini Biancot võimalusel paar tilka Angostura Orange bittereid Valmistamine: Kalla koostisained segamisklaasi, lisa jää, sega kuni tunned, et segamisklaas on külm. Maitse lusikaotsaga ja kui tundub, et midagi on sinu maitsele puudu, lisa üht või teist. Kurna jahutatud kokteiliklaasi, garneeri tsitrusekoorega. Põnev fakt: Dry Martini on tänu James Bondile kõige kuulsam kokteil maailmas, algselt viina või džinniga, aga töötab sama hästi ka tekiilaga. Kuulus Dry Martini töötab hästi ka tekiilaga – tekiila Martini

02.22

Tekiila Sunrise

Karakter: värske apelsinine klassika Koostis: 1 osa tekiilat 3 osa apelsinimahla (ideaalis värskelt pressitud) maitse järgi grenadiinisiirupit garneeri apelsinisektoriga Valmistamine: Täida klaas jääga, lisa tekiila ja apelsinimahl ning viimasena maitse järgi grenadiinisiirup. Põnev fakt: Tekiila Sunrise’ist on palju erinevaid retsepte ja variatsioone, tõime siinkohal kõige lihtsama. Grenadiinisiirup on maakeeli granaatõunasiirup. Värske apelsinine klassika – Tekiila Sunrise

1 2 3 4 5